Search This Blog

Loading...

Hexatar - Make your own cartoon picture

23 February 2007

"Ditimpukin" di Fotografer.net

Tulisan blog saya sebelum ini saya posting juga di forum diskusi Fotografer.net. Saya rubah sedikit kata-katanya sehingga menjadi semacam usulan pengembangan kedepan bagi komunitas fotografi terbesar dan terbaik di Indonesia. Konsep iStockphoto.com menurut saya sangat inovatif dan sangat bisa diterapkan juga di Fotografer.net. Tapi entah kenapa, mungkin karena bahasa posting saya yang mirip iklan "sampah" yang banyak beredar di Internet, yang banyak menggunakan istilah "kesempatan bisnis", "ide brilian", dll, akhirnya posting tersebut dicaci-maki di forum itu. He... he... saya baru tahu juga betapa reaktifnya para fotografer yang mengaku idealis dan pure hobbyist itu terhadap suatu "ide bisnis" yang justru untuk memperkukuh keberadaan mereka di dunia virtual. Agak sewot juga rasanya hati ini, posting saya tidak punya pretensi apa-apa, tapi dihina seperti sampah. Tapi akhirnya saya tersenyum juga, paling tidak di forum itu URL http://adriyanto.or.id jadi banyak di view orang.

Kalau ingin lihat posting saya dan reaksi "caci-maki"nya bisa dilihat di Forum Fotografer.net yang mudah-mudahan tidak berganti alamat ataupun terhapus di server mereka. Tadinya saya mau copy saja disini, tapi males lah... Masak caci-maki ke diri saya sendiri, kemudian saya masukkan ke blog saya sendiri. Artinya saya tidak etis terhadap diri saya sendiri. Betul kan?

Anyway, life goes on...


16 comments:

Anonymous said...

Sabar Bung
Di/ Ke FN (FotograferNet) emang melulu berisi ama orang aneh, ada yg idealis & pure Hobbiist.., ada (banyak) juga yg sok nJeblak komen sekedar cari muka sama senior (catat: yg berpoint tinggi)yg ud komen duluan, tujuannya sih biar urlnya di lirik senior trus di poin 3 TU aplot-nya. Apalagi Bung poinnya msih eCek eCek !. Kadang miris juga ama member kyk gini, apalagi mandang ama sosok Bung Arbain Rambey yg baik & Kristupa yg kalem. Sbar Bung... Thread anda wajar kok...

madriyanto said...

Trm ksh atas komentarnya mas/mbak, setelah saya lihat2, emang komunitas FN ini agak aneh2... ternyata banyak faktor yg mempengaruhi ya? Termasuk masalah nge-boost poin mereka, he3...

Anonymous said...

Saya minta ijin perbaiki linknya Pak.
http://www.fotografer.net/isi/forum/topik.php?id=605684

Saya pribadi sebenarnya itu ide membangun, cuman tanggapan para member FN terlalu over dan menganggap ajakan bisnis adalah sesuatu yang membuat mereka 'kenyang tanpa hasil', nyatanya tidak selalu begitu kan Pak?

Mereka terlalu muna*ik bahwa mereka hanya memikirkan hobby tanpa memikirkan bisnis buah dari hobby mereka.

Atau, karena orang Indonesia wataknya seperti itu, Pak? CMIIW

solihin said...

Menurut saya FN komunitas yang fokus pada pengembangan teknik fotografinya daripada bisnis. Nggak tau, apa karena kalau bicara bisnis foto itu bisa menjadi saingan (bisa jadi bisa nggak).Daripda bicara di FN ditimpukin, mending bicara di blog fotografi saya mas, 'anti timpukan', hehehe....

Anonymous said...

fotografi khan hobby yang mahal...oleh karena itu saya setuju klo fotografi itu harus dijadikan suatu bisnis yang cukup menjanjikan..
saya ada info niih bwat mereka yang mau menjual fotonya/desainnya secara online:

http://dreamstimeku.blogspot.com/

semoga bermanfaat...

ilhamks said...

oh....jadi ternyata FN itu gini tho. pantes teman saya bilangnya "saya join di FN kayanya kurang nyaman". dia ngomong dengan halus..tapi setelah baca thread dari link ini, hati saya pedih juga. ternyata orang2nya susah mendapatkan hal2 baru yang sebenarnya bisa memajukan mereka juga. yang sabar mas. banyak kok yang sepaham dengan anda. saya malah baru belajar moto2 setelah sebelumnya iseng bermain dengan PTC, traffic exchange, pay to read, dan tidak lupa google adsense. notabene yang adsense menuntut kita untuk pintar. apapun anda. termasuk juga potografi bisa dipake. nah loh..trus yang picik siapa udah kebaca tho..hehehehe

Anonymous said...

oh....jadi ternyata FN itu gini tho. pantes teman saya bilangnya "saya join di FN kayanya kurang nyaman". dia ngomong dengan halus..tapi setelah baca thread dari link ini, hati saya pedih juga. ternyata orang2nya susah mendapatkan hal2 baru yang sebenarnya bisa memajukan mereka juga. yang sabar mas. banyak kok yang sepaham dengan anda. saya malah baru belajar moto2 setelah sebelumnya iseng bermain dengan PTC, traffic exchange, pay to read, dan tidak lupa google adsense. notabene yang adsense menuntut kita untuk pintar. apapun anda. termasuk juga potografi bisa dipake. nah loh..trus yang picik siapa udah kebaca tho..hehehehe

zhevanya said...

begitulah yang namanya Manusia.. sudah senior dikit aja merasa paling tau. saya biasa di gituin di FN, tapi saya tetap positif thinkin' aja. karena saya tau, pendiri FN baik2, membernya yang kadang "arogan" ;))

Salam FN... :)

Dyje Foto said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

hemm... mau sharing aja...
Kalau stock photo agency lokal sudah ada lohh...
Flow upload, jual/beli foto, sistem sharing dan sistem credit-nya mengacu sama stock photo yang sudah ada di dunia Semuanya online.

Silahkan cek ke www.ayofoto.com

Disitu ada bagian "Jual/Beli Foto". Fitur ini sudah memenangkan Juara 1 di INAICTA 2009 dan juga Bubu Awards v.06.

Di tes keandalan-nya justru dilluar komunitas fotografer :)
Biar netral dan belum ter"kotak"kan.

Anonymous said...

Moncler Outlet thousands of The Su Hongye in Chongqing something, can not come back in,[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] wrote that all the daughter decide, so long as she said [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] the study. the foreign flavor from the new individuals are very against [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url] that old pick auspicious day for marriage, advocates pick ocean life. the most unfavorable marriage Gregorian calendar in May, the Gregorian calendar in June is better marriage, but they're already engaged in June, the so extended to early September wedding. It is said an excessive amount of attention to date,Monday 23 is a great day for marriage, especially on Wednesday; 4,561 days just like a bad day, the result is that they pick on Wednesday smiles: must have been that guy to leave Yuen Long Cao tricks. Mei smiles: short, you hate the European students, pattern names up. Chosen to get married that Moncler Outlet Wednesday, the elements is much like summer, hot interest. The way I wanted, Jiao days Fortunately, today I didn't do groom. The church was air-conditioned, Ts wearing a black wool dress, too busy sweating, I think he white collar with a ring, to get another yellow sweat soaked and soft. I afraid the whole of his plump body In Khan, how a candle into a pool of oil. Miss Su is also tight ugly. fall into line in the wedding, the bride and groom smiling face, no expression of Ku Buchu, all unlike the dry wedding, but rather no, not on the scaffold, is really a, is, like Moncler Boots a public place of pickpockets signs with punishing those hardened criminals in the face. I occur to believe that I own marriage ceremony, under those thousands of Kui Kui also like to become inevitable cracked pickpockets. That helped me realize the type of joyful, smiling faces of happy wedding pictures were never come to. find! Great find! I am thinking about is to see how you like her within 24 hours. avoided her to not see, just say several words with Miss Tang - chien hop heavy heart that, like truck unloading the parcel the next smash gravitropic only strange Xinmei won't hear - was a bridesmaid the day, saw me and Moncler Scarf asked me not to fight, said the ceremony complete line, we sprinkle colored paper Fou new body, when, and only I will not have hands, afraid that I go ahead and take chance to throw hand grenades, nitrate sulfuric acid spill. She asked me in the future plans, I told her to go Sanlv University. I believe she may not want to hear your company name, so I didn't mention a word you.

more information you can go to http://www.giubbotti-moncleroutlet.com

[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]buy moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler men[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler shoes[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet ny[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler polo[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler kids[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler online store[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler westen[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jackets for men[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler london[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler online shop[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]montclear[/url]

Anonymous said...

top [url=http://www.001casino.com/]online casinos[/url] check the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]realcazinoz[/url] unshackled no deposit perk at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]unshackle casino games
[/url].

Anonymous said...


[url=http://www.pakcerscheapjersey.com/packers-by-player-brandian-ross-jersey-c-1_38.html][b]Brandian Ross Jersey[/b][/url]
[url=http://www.pakcerscheapjersey.com/packers-by-player-chad-clifton-jersey-c-1_17.html][b]Chad Clifton Jersey[/b][/url]
[url=http://www.pakcerscheapjersey.com/packers-by-player-dj-smith-jersey-c-1_27.html][b]D.J. Smith Jersey[/b][/url]

Anonymous said...


[url=http://www.oxytheme.com/Interface/story.php?title=avoid-protesting-and-commence-your-very-own-cheap-nhl-jerseys-promotion-as-a-substitute-][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://stsroundtable.com/wiki/index.php?title=Four-Strategies-For-Jerseys-You-Should-Employ-Today][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://justbabbleon.com/activity/p/514285/][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.aidsunited.org/member/54421][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.4kwiki.beccorama.com/index.php?title=Powerful-Procedure-That-Is-Serving-All-Cheap-NHL-Jerseys-Fanatics][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]

Anonymous said...

The firm provides one particular particular [url=http://cungmuachungnhom.com/thoi-trang.html]gia re moi ngay[/url] for every doing work working day in each single of the marketplaces it serves. The Groupon functions as an assurance agreement using ThePoint's system: if a specific amount of people indicator up for the supply, then the offer receives accessible to all if the predetermined bare minimum is not happy, no one particular will get the deal that operating day. This lowers risk for stores, who can offer with the low cost codes as sum unique special discounts as successfully as earnings marketing and advertising tools. Groupon tends to make income by attempting to keep all around 50 per cent the income the customer pays for the coupon.

For illustration, an $eighty massage could be acquired by the customer for $forty via Groupon, and then Groupon and the retailer would crack up the $forty. That is, the retailer supplies a therapeutic therapeutic massage valued at $eighty and will get around $twenty from Groupon for it (underneath a fifty%/50% break up). Or, if $240 value of home portray providers is acquired by the consumer for $50 through Groupon, then the business receives $twenty 5 and Groupon retains $25. The consumer gets the massage, or the residence portray provider, in these examples, from the retailer for which they originally compensated $40 (or $fifty) to Groupon. There are particular corporations to which Groupon initially did not provide its services, which includes capturing ranges and strip golf equipment even so, taking pictures ranges have been showcased on Groupon.

As opposed to categorized promoting, the service service provider does not pay out any upfront expenditure to take component: Groupon collects individual information from all set buyers and then contacts only individuals consumers, mainly by day-to-day electronic mail, who could potentially be fascinated in a particular item or assist.

Groupon employs a huge volume of copywriters who draft descriptions for the gives highlighted by email and on the web web site. Groupon's marketing and advertising text for the 'deals' has been seen as a contributing factor to the reputation of the web site, showcasing a distinctive mix of thorough actuality-inspecting and witty humor.

Owing to Groupon's business turning out to be largely composed of female customers, the discounts are usually specific on the well currently being, wellness and class marketplaces.

There are prospective difficulties with the enterprise product. For instance, a powerful offer could temporarily swamp a little business with as nicely several clients, jeopardizing a probability that buyers will be dissatisfied, or that there won't be sufficient answer to meet up with the want. Hole, a huge outfits retailer, was able to consider treatment of 445,000 coupon codes in a countrywide deal (even with the reality that it educated server concerns at a solitary stage), but a scaled-down sized business could switch into all of a sudden flooded with customers. One espresso shop in Portland, Oregon struggled with an enhance in customers for a few months, when it bought near to one particular,000 Groupons on the one doing work working day it was offered, according to 1 report. In response to comparable troubles, Groupon officers point out that 'deal' subscriptions need to be capped in progress to a reasonable amount.

Read More: [url=http://dulichbinhdan.com/chuyen-tren-thuc-te-ve-viec-mua-hang-cong-nghe-gia-re-tren-nhung-website/]voucher gia re[/url]

Anonymous said...

if you are having a hard time finding some free psn codes
then you need to go to [url=http://psngenerator.info]Psn Generator[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...